met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  veiligheid

Veiligheid

Veiligheid voor alles! Opfriscursus voor gevorderden
BUKO maakt werk van nascholing vrachtwagenchauffeurs BUKO organiseert op 1 en 8 oktober 2011 een opleidingsdag voor al zijn beroepschauffeurs.

Fluisterstille compressor basis van nieuwste Makita startsets 22 bar
Na de succesvolle introductie van de 22 bar compressor AC320H tijdens de afgelopen BouwBeurs, brengt Makita nu drie nieuwe startsets op de markt. Met deze startsets kunnen professionals tegen een aantrekkelijke prijs kennismaken met het revolutionaire Makita 22 bar High Pressure gereedschap.

Bertwin Kelder Specialist airconditioning Air Trade Centre Nederland
Bertwin Kelder is bij Air Trade Centre in dienst getreden als Specialist airconditioning. Bertwin is breed opgeleid in de installatietechniek, en heeft ruime praktijkervaring in onder meer het ontwerpen en begeleiden van klimaattechnische projecten.

Zorgbranche: nieuwe bouwregels kosten de sector 1 miljard euro

De Brancheorganisaties Zorg (BoZ) geeft aan dat het Bouwbesluit 2012 voor de zorginstellingen grote financi‘le en organisatorische consequenties heeft. Volgens het ontwerpbesluit zou de zorgsector voor ongeveer 1 miljard euro moeten gaan investeren.


FRISOMAT KONDIGT DE BOUW VAN HAAR EERSTE FABRIEK IN BRAZILIč AAN
Met een sterke territoriale groei, eigen filialen in 15 Europese en Afrikaanse landen en productie-eenheden in Belgi‘ en Roemeni‘, voorziet de Belgische groep het begin van de productie in Brazili‘ voor het tweede semester van 2011.

Innovatieve duurzame klimbos technologie erkend als nieuwe standaard
Al vele jaren loopt Active Constructions (ACS), een van de vooraanstaande bouwers van hoogteparcoursen in Europa, voorop met innovaties op het gebied van duurzaam en natuurvriendelijk bouwen van ECO klimbossen.

Werkvolume nieuwste Makita slagschroevendraaiers 40% hoger
Makita introduceert twee verbeterde slagschroevendraaiers die nog krachtiger, duurzamer Žn zuiniger zijn dan hun voorgangers. De koolborstelloze motor zorgt voor een effici‘nt gebruik van de accu, waardoor het werkvolume toeneemt en de vakman met ŽŽn acculading tot 40% meer werk kan verzetten.

Dakluik - daktoegang met Gorter¨ dakluiken
Toegang tot het dak via dakluiken of een dakluik met vaste trap, schaartrap - zoldertrap of veiligheidsladder.

Dubbellaags fietsparkeersysteem van VelopA-Citystyle wint red dot design award
Het Easylift+ dubbellaags fietsparkeersysteem heeft de jury van red dot awards 2011 duidelijk weten te overtuigen. Easylift+ is in de categorie productontwerp bekroond met een "red dot"

Politiekeurmerk veilig wonen voor SKG certificeert Philips beveiligingsarmatuur
Naast het feit dat sociale veiligheid hoog op de maatschappelijke agenda staat heeft een beveiligingsarmatuur ook voordelen voor de gebruiker. Het is bestand tegen vandalisme. .

Succesvolle Demonstratiewedstrijden Steigerbouw tijdens Bouwbeurs
Tijdens de Internationale Bouwbeurs 2011 stond donderdag 10 februari jl. het buitenterrein van de Jaarbeurs in het teken van de steigerbouw. Onder het toeziend oog van ervaren leermeesters, een vakkundige jury en duizenden ge•nteresseerde beursbezoekers, lieten eerstejaars leerlingen van het Opleidingsbedrijf VSB hun kunsten zien tijdens de montage en demontage van vier ingewikkelde steigers.

Active Constructions start in Lage Zwaluwe bouw nieuw indoor klimpark
Op maandag 14 februari 2011 is het startschot voor de bouw van het indoor klimpark voor de Belhamel aan de Brugdam te Lage Zwaluwe (Noord-Brabant) gegeven. Vanaf begin april kan daar het gehele jaar in een unieke ambiance binnen geklommen worden. De Belhamel wordt hiermee een serieuze aanbieder op de snel groeiende adventure markt, en combineert het klimpark met onder andere horeca en andere uitdagende activiteiten.

Makita deelt Prestatieverbeteraars uit
Begin maart geeft Makita de aftrap voor de grootschalige campagne ‘Makita Prestatieverbeteraars ¨. Ervaar het verschil’. Met deze campagne benadrukt Makita het belang van goede accessoires.

IntelligentVideo is specialistenwerk
Waar vroeger een beveiligingsbeambte voor een aantal monitoren werd geplaatst met als taak het geheel in de gaten te houden zien we meer en meer dat er geavanceerde softwaresystemen op de markt komen die zowel live als opgeslagen video beelden kunnen analyseren.

Adapter maakt van Plexo lasdoos en Cablofil draadgoot ijzersterke combi
Legrand Nederland breidt het assortiment uit met een ingenieuze adapter voor de Plexo lasdoos. Hierdoor kunnen deze lasdozen eenvoudig, snel en zonder schroeven gemonteerd worden op Cablofil draadgoten.

De Record TOS, de esthetische automatische schuifdeur met vluchtwegconcept
Met het zeer transparant ogende Record TOS Totaalopeningssysteem brengt Record wederom een uniek product op de markt. De esthetiek van deze prachtige schuifdeur wordt nog eens extra benadrukt door de toepassing van de zeer smalle 30 mm profielen.

Vloer- en randbeveiliging kan simpel met alu randbeveiliging Titan
Miver Bekistingstechniek B.V. lanceert de nieuwe alu randbeveiliging Titan van Friedr. Ischebeck GmbH. De alu randbeveiliging Titan is primair bedoeld voor tijdelijke vloer- en randbeveiliging, maar kan ook worden ingezet als randbeveiliging van vloerbekistingen, grote vloeropeningen of gevelelementen. Het product voldoet aan alle eisen van klasse A volgens EN 13374.

Makita op pole position met 22 bar gereedschap
Het revolutionaire 22 bar High Pressure gereedschap staat centraal in de stand van Makita. Bezoekers kunnen dit gereedschap volop uittesten en tegelijkertijd kennismaken met de nieuwste compressor AC320H. Makita heeft recent DXT afkortzagen ge•ntroduceerd , de invalcirkelzaag SP6000K1X en de belangrijkste machines uit het Lithium-ion assortiment.

DJS Hekwerken introduceert ontwerpmodule mŽt budgetindicatie
Particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar een mooie toegangspoort voor hun huis of pand, kunnen sinds kort zelf eenvoudig een ontwerp maken. DJS Hekwerken uit Vuren heeft de website uitgebreid met een unieke ontwerpmodule met budgetindicatie. Na het doorlopen van vijf stappen laat de module niet alleen een duidelijke tekening van de zelfontworpen poort zien, maar wordt ook automatisch een re‘le richtprijs afgegeven.

Van Heeswijk ontwikkelt duurzame bouwkeet
In opdracht van Stam en De Koning Bouw heeft Van Heeswijk Elektrotechniek een ketenpark ontwikkeld ten behoeve van een bouwproject op het oude Philips-terrein Strijp S in Eindhoven.

Fiboard Cool maakt metalen profielen langer brandwerend
Dornex B.V. heeft een mix ontwikkeld, die metalen profielen langer brandwerend maakt. Het product is geschikt voor aluminium en stalen profielen, die veel worden toegepast voor onder andere raam- en deurkozijnen en wand- en plafondsystemen. De profielen kunnen bij brand hun vorm en functionaliteit snel verliezen. Maar met Fiboard Cool worden ze tot 120 minuten brandwerend.

Veiligheid - kostbare hype of gemeenschappelijke verantwoordelijkheid
Op donderdag 10 februari 2011 organiseert de VSB tijdens de Bouwbeurs 2011 in de Prins Claus Congreszaal van de Jaarbeurs in Utrecht, het VSB-symposium ‘Veiligheid - kostbare hype of gemeenschappelijke verantwoordelijkheid?’ Onder leiding van Judith de Bruijn zullen diverse prominente sprekers ingaan op actuele onderwerpen tegen de achtergrond van het veilig werken op hoogte.

10 Goede redenen om een dakluik toe te passen
De vrije ruimte op vlakke daken wordt in toenemende mate gebruikt voor apparatuur zoals koelinstallaties, liftmachines, HVAC-systemen en zonnepanelen. Maar ook uitbreidingen met dakterrassen, daktuinen of vluchtweg komen frequenter voor. Om die reden wordt een goede daktoegang steeds belangrijker en zijn er vandaag de dag allerlei veiligheidseisen van toepassing.

Introductie nieuwe permanente lifeline technologie voor klimparken
Honderd procent gegarandeerde veiligheid voor de gebruikers van hoogteparcoursen Active Constructions (ACS), een van de toonaangevende bouwers van ECO klimbossen en klimparken in Europa, lanceert de volgende stap in geavanceerde veiligheidstechnologie voor de gebruikers van recreatieve adventure parcoursen.

DORMA Beslagtechniek presenteert beslagreeks: Pure, Plus en Premium
DORMA presenteert drie nieuwe beslagseries: Premium, Plus en Pure. Dankzij een doorgedreven design, functionaliteit en techniek zullen deze producten een oplossing bieden voor de meest uiteenlopende toepassingen in de verschillende marktsegmenten.

Nieuwe revolutionaire voorloopleuningen vergroten veilige steigerbouw
Harsco Infrastructure presenteert twee nieuwe revolutionaire voorloopleuningen voor de steigerbouw. Die voorkomen valgevaar tijdens de op- en afbouw van de steiger, omdat de leuning op het bovenliggende niveau wordt gemonteerd, voordat men dat betreedt. Harsco heeft de driehoekleuning ontwikkeld en de opzetleuning. Beide hebben onderscheidende voordelen en zijn gepatenteerd.

Hieronder vindt u een selectie van overige relevante webpagina's voor het begrip veiligheid van bouwers en gerelateerde bedrijven en organisaties, waaronder Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, Mechaheat BV en Ansul.

Andere bezoekers van deze pagina waren eveneens ge•nteresseerd in aannemer, afbouw, aluminium, arbo, arbouw, architect, automatisch, besturing.

Wegbebakening.com, Al meer dan 27 jaar oog op veiligheid

Wegbebakening.com, Al meer dan 27 jaar oog op veiligheid
Wegbebakening, Pol, Sabina, B. v.d. Pol, B. v.d. Pol BV, Gereedschappen, Werkkleding, Schrikhekken, belettering, Summa, Roland, Verkeersspiegel, Verkeersspiegels, Gasveerpaal, Bordenstandaards, Verkeerskegels, Pole-cone, ... Zie #1.

VEILIGHEID (http://www.theatermateriaal.nl)

VEILIGHEID
Veiligheids artikelen zoals drempel oprit- pionnen - antislip tape - aanwijslampen - kabelbruggen - markerings tape. Kabelbruggen - Pionnen - Afzetpalen - Aanwijslampen - Antisliptape - Markeringstape - Metaal dectector... Zie #2.

Win tijd en veiligheid met een Novon hoogwerker. (http://www.novonlift.nl)

Win tijd en veiligheid met een Novon hoogwerker.
Win tijd en veiligheid met een Novon hoogwerker Voor veilig en kostenbesparend werken op hoogtes boven de 3 à 4 m is een hoogwerker meestal de gewenste oplossing. De keuze... Zie #3.

Mobiele ladder - Veiligheid platform (http://www.jomy.nl)

Mobiele ladder - Veiligheid platform
Op basis van de specificaties van het gebouw werkt Jomy ŽŽn of meerdere concepten uit. Steunend op onze ervaring waken wij erover dat deze concepten ook realiseerbaar zijn en voldoende gebruiksgemak bieden. Zie #4.

Veiligheid (http://www.waldner-benelux.nl)

V., Netherlands > Nederlands > Veiligheid > Inspectie en onderhoud > Onderhoudsrelevante...
// // // WALDNER Ondernemingsgroep Français Home Disclaimer Contact Onderneming Labinrichting Zuurkasten Veiligheid Duurzaam Service Nederlands Ę>Ę Veiligheid Ę>Ę Inspectie en onderhoud Ę>Ę... Zie #5.

Artikelen

•  Nieuwe slagschroefbit Makita duurzaam door technisch hoogstandje
•  Active Constructions ontwikkelt een natuurlijk boomkroonpad
•  Merford Separatiedeuren: stevig, veilig en geluidsisolerend
•  Dakluiken en daktoegangen nu met T†V certificaat
•  Makita zet in op TNO gecertificeerde combinaties voor stofvrij werken
•  Legrand pakt uit met Aanpakkuh!
•  Brandveilige totaaloplossing voor wand en plafond - 60 minuten brandwerend !
•  Nieuwe hoogwaardige doorvoerbuizen voor Dynatite afdichtingsysteem
•  Mechanisch/elektronisch sluitsysteem is veiliger en eenvoudiger aanpasbaar
•  Nieuwe duurzame boomhutten geleverd met feestelijke opening
•  Milieuvriendelijke elektrische aandrijving voor cabineliften Prestige
•  Congres Risicomanagement 2010
•  NEN-EN-ISO 14119: 'Afschermingsnorm'
•  Liftenbranche vraagt aandacht voor veiligheid
•  Veiligheid, gebruiksgemak en design in ŽŽn toegangscontrolesysteem
•  Met de Safecord automatische schuifdeur kunnen winkeliers duizenden euro's besparen
•  Multi-inzetbare accurugspuit nieuw in assortiment Makita
•  ICA-systeem goedgekeurd door Ctgb (College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden)
•  Legrand sponsort SkillsMasters 2010
•  Makita breidt service uit met extra garantie en webshop
•  DHV tekent contract beheer industriecomplex Chemelot
•  Wienerberger - Wienerberger introduceert onderdakfolies
•  Sneller rijden als het kan, langzamer als het moet
•  Kwaliteit en veiligheid torenkraan onvoldoende geborgd
•  Tunnels A73 eindelijk helemaal open
•  Imtech: ‘groen’ hoofdkantoor voor BNP Paribas Fortis in Brussel
•  Nieuw roterend borgingspunt voor maximale bewegingsvrijheid

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb